Trajectum telt op dit moment ca. 30 leden. Het orkest wordt gevormd door enthousiaste amateurblazers en -strijkers die twee dingen gemeen hebben: passie voor muziek en plezier in het samenspelen. Regelmatig geven wij concerten met muzikale werken uit diverse stijlperiodes. Als solisten treden vaak jonge musici op.

 

Nieuwe leden

Utrechts Kamerorkest Trajectum heeft ruimte voor nieuwe leden!

We zijn op zoek naar ambitieuze en enthousiaste leden die plezier hebben in het samenspelen en bereid zijn om elke dinsdagavond te repeteren

Momenteel zijn we op zoek naar:

  • violisten
  • altviolisten
  • cellisten
  • contrabassisten
  • trompettisten
  • een slagwerker/paukenist

Wat hebben wij u te bieden?

  • Prachtige muziek.
  • Een gezellige groep mensen van diverse leeftijden.
  • Een gedreven dirigent.

We repeteren elke dinsdagavond van 19.45 – 22.15 in de Jeruelkapel, Ivoordreef 2 in Utrecht-Overvecht.

Interesse?
Als u interesse heeft om bij het orkest te komen spelen, kunt u contact opnemen per e-mail: orkest@kamerorkesttrajectum.nl

 

Ben Weishaupt
Ben Weishaupt (1996) begon met piano- en trompetlessen toen hij 7 jaar oud was. Op 10-jarige leeftijd werd hij toegelaten tot de jongtalentklas van het Conservatorium van Groningen, waar hij aanvankelijk trompet studeerde, maar al gauw de voorkeur gaf aan piano. Daarnaast volgde hij zanglessen en soleerde o.a. bij de Nationale Reisopera en op het European Orchestra Festival.

In 2011 begon hij zijn pianostudie aan de Sweelinckacademie van het Conservatorium van Amsterdam. In 2013 en in 2015 bereikte hij de kwartfinale van het nationale YPF-Pianoconcours. Ook won hij prijzen in de nationale finale van de SJMN, het pianoconcours Noord-Nederland, het Prinses Christinaconcours en de eerste prijs bij het Euregio-Vocalistenconcours 2012 in Duitsland.

In september 2014 vervolgde Ben zijn pianostudie in de bacheloropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet; hij zal in 2018 zijn eindexamen doen bij Frank Peters. Aan hetzelfde conservatorium doet hij sinds 2016 bovendien de bacheloropleiding orkestdirectie, nadat hij enkele jaren directielessen volgde aan de Nederlandse Junior Dirigeeracademie.

Ben Weishaupt dirigeerde verscheidene jeugd- en studentenorkesten, waaronder het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (AJSO), het Kennemer Jeugd Orkest (KJO), het Symfonieorkest Conservatorium van Amsterdam. In 2017 en 2018 is hij uitgenodigd om een opera te dirigeren in het Opera Forward Festival van de Dutch National Opera.

Sinds 1 september 2017 is hij de dirigent van Utrechts Kamerorkest Trajectum.

Ben speelde in diverse orkesten en treedt zowel solistisch als in kamermuziekensembles en liedduo’s op. Hij speelt op een vleugel, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.